Ινοκυστική μαστοπάθεια

Ινοκυστική μαστοπάθεια

Η ινοκυστική μαστοπάθεια είναι μια συχνή διάγνωση, ένα αίτιο ανησυχίας για πολλές γυναίκες που ευτυχώς έχει διερευνηθεί επαρκώς κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών.

 Η εν λόγω πάθηση αναγνωρίζει ορμονικό υπόβαθρο και προκαλείται ουσιωδώς από ένα ιδιόρρυθμο τρόπο αντίδρασης του μαζικού ιστού σε υψηλά επίπεδα οιστρογόνων.

Κάτω από την επίδραση των οιστρογόνων, η πυκνότητα του αδενικού ιστού αυξάνεται εντός του μαστού. Επίσης, αυξάνεται η πυκνότητα των ινωδών στοιχείων σε όλη την έκταση του μαζικού αδένα, ενώ υπάρχει η τάση εμφάνισης κύστεων, συνήθως πολύ μικρών διαστάσεων (μικροκυστικά στοιχεία).

Εντούτοις, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η κατάσταση συνοδεύεται από μεγαλύτερες κύστεις διαστάσεων από 5 χιλ. εως 25 χιλ.

Η ινοκυστική μαστοπάθεια δεν αποτελεί προδιαθεσικό παράγοντα για κακοήθεια , απλώς λόγω της αυξημένης πυκνότητος του μαζικού αδένα  μικρές εστιακές εξεργασίες μπορεί να επικαλύπτονται από πυκνούς ιστούς.

Η λύση σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η μεικτή διερεύνηση μέσω ψηφιακής μαστογραφίας και υπερηχογραφήματος μαστού, εξετάσεις οι οποίες αυξάνουν την ακρίβεια της απεικονιστικής διερεύνησης.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


Μικροβιολογικό
Αιματολογικό
Βιοχημικό
Ορμονολογικό
Ανοσοβιολογικό
Αλλεργιολογικό
Ανίχνευση τοξικών ουσιών
Καρκινικοί δείκτες
Προγεννητικός έλεγχος
Holter καρδιακού ρυθμού
Test κοπώσεως
Holter αρτηριακής πιέσεως
Έγχρωμα Triplex καρδιάς
Ηλεκροκαρδιογράφημα
Αγγειολογικά Triplex
Υπέρηχοι οργάνων, σώματος
Ακτινολογικό
Ψηφιακή μαστογραφία
Μέτρηση οστικής πυκνότητας
Κατ' οίκον αιμοληψία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή 07:00 έως 21:00
Σάββατο 08:00 έως 12:00

Το προσωπικό και η διοίκηση του Δείκτη Υγείας είναι στη διάθεσή σας για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας ή διευκρίνησης χρειαστείτε σχετικά με ιατρικά θέματα, ιατρικά τμήματα που διαθέτουμε και εξετάσεις που εκτελούνται σε αυτά, υπάρχουσες συμβάσεις με ασφαλιστικά ταμεία,
κλείσιμο ραντεβού και ωράριο λειτουργίας.


ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ


Έχει πλέον αναγνωριστεί διεθνώς ότι η διαπίστωση οποιουδήποτε προβλήματος υγείας στα πρώιμα στάδιά του, καθιστά πολύ πιθανότερη την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Ο τομέας της προληπτικής ιατρικής κερδίζει συνεχώς έδαφος επειδή όχι μόνο αποτελεί ασπίδα για την υγεία μας, αλλά και γιατί γίνεται σε σύντομο χρόνο και ανώδυνα.
Στον τομέα αυτό ο Δείκτης Υγείας σας βοηθά έχοντας καταρτίσει τη δική του πρόταση για ένα πλήρη προληπτικό έλεγχο.

Designed and Developed by Web Rely

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.