Αυτοεξέταση μαστών

Αυτοεξέταση μαστών

Η αυτο -εξέταση του μαστού είναι μία χρήσιμη και σημαντική διαδικασία που πρέπει να εντάξει στη ζωή της κάθε γυναίκα. Αποτελεί ένα σημαντικό μέσο πρόληψης, ειδικά όταν γίνεται σε συνδυασμό με τακτικές  εξετάσεις (ψηλάφηση) από γιατρό, ψηφιακή μαστογραφία και υπερηχογράφημα μαστών.  Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω προσφέρει ένα πλήρη πλήρη μαστολογικό έλεγχο,ο οποίος θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο μετά την ηλικία των 40.


5 συμβουλές για σωστή αυτο – εξέταση :

1) Κάντε ρουτίνα την αυτο - εξέταση. Προσπαθήστε να κάνετε συνήθεια  την αυτοεξέταση των μαστών μία φορά το μήνα για να εξοικειωθείτε με το σώμα σας . Εξετάστε τον εαυτό σας αρκετές ημέρες μετά την λήξη της περιόδου, όταν τα στήθη σας είναι λιγότερο  πρησμένα και ευαίσθητα. Εάν βρίσκεστε στην εμμηνόπαυση, επιλέξτε για αυτο – εξέταση μια ημέρα που είναι εύκολο να θυμάστε, όπως την πρώτη ή την τελευταία ημέρα του μήνα.


2) Γνωρίστε την υφή κάθε περιοχής των μαστών ,αλλά και την περιοχή γύρω από αυτούς με κατεύθυνση προς τις μασχάλες.


3) Καταγράψτε κάπου κάποιες παρατηρήσεις έτσι ώστε να θυμάστε και να ξέρετε πιο είναι το φυσιολογικό. Επίσης, δεν είναι ασυνήθιστο να εμφανίζονται σβώλοι σε συγκεκριμένες μέρες του μήνα και στη συνέχεια εξαφανίζονται, καθώς το σώμα σας αλλάζει με τον εμμηνορροϊκό κύκλο (εάν δεν βρίσκεστε σε εμμηνόπαυση).


4) Μην πανικοβληθείτε αν αισθανθείτε κάποια ψηλαφητή μάζα. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν κάποιες μάζες στο στήθος τους οι οποίες είναι καλοήθεις (όχι καρκίνοι).


5) Ενημερώστε το γιατρό σας εάν έχετε διαπιστώσει κάποια διαφορά σε σχέση με άλλες φορές.

breast cancer self test

Πηγή : www.breastcancer.org

 

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


Μικροβιολογικό
Αιματολογικό
Βιοχημικό
Ορμονολογικό
Ανοσοβιολογικό
Αλλεργιολογικό
Ανίχνευση τοξικών ουσιών
Καρκινικοί δείκτες
Προγεννητικός έλεγχος
Holter καρδιακού ρυθμού
Test κοπώσεως
Holter αρτηριακής πιέσεως
Έγχρωμα Triplex καρδιάς
Ηλεκροκαρδιογράφημα
Αγγειολογικά Triplex
Υπέρηχοι οργάνων, σώματος
Ακτινολογικό
Ψηφιακή μαστογραφία
Μέτρηση οστικής πυκνότητας
Κατ' οίκον αιμοληψία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή 07:00 έως 21:00
Σάββατο 08:00 έως 12:00

Το προσωπικό και η διοίκηση του Δείκτη Υγείας είναι στη διάθεσή σας για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας ή διευκρίνησης χρειαστείτε σχετικά με ιατρικά θέματα, ιατρικά τμήματα που διαθέτουμε και εξετάσεις που εκτελούνται σε αυτά, υπάρχουσες συμβάσεις με ασφαλιστικά ταμεία,
κλείσιμο ραντεβού και ωράριο λειτουργίας.


ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ


Έχει πλέον αναγνωριστεί διεθνώς ότι η διαπίστωση οποιουδήποτε προβλήματος υγείας στα πρώιμα στάδιά του, καθιστά πολύ πιθανότερη την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Ο τομέας της προληπτικής ιατρικής κερδίζει συνεχώς έδαφος επειδή όχι μόνο αποτελεί ασπίδα για την υγεία μας, αλλά και γιατί γίνεται σε σύντομο χρόνο και ανώδυνα.
Στον τομέα αυτό ο Δείκτης Υγείας σας βοηθά έχοντας καταρτίσει τη δική του πρόταση για ένα πλήρη προληπτικό έλεγχο.

Designed and Developed by Web Rely

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.