Ομοκυστεΐνη

Ομοκυστεΐνη

Η ομοκυστεΐνη αποτελεί ένα αμινοξύ. Τα αμινοξέα είναι τα δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών. Όταν οι πρωτεΐνες διασπώνται, αυξάνονται τα επίπεδα αμινοξέων όπως η ομοκυστεΐνη , στην κυκλοφορία του αίματος. Τα επίπεδα ομοκυστεΐνης αυξάνονται επίσης όταν υπάρχει ανεπάρκεια βιταμινών στον οργανισμό όπως  της βιταμίνης Β6 , Β12 , φυλλικού όξέος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία θρόμβων και αθηροσκλήρωσης.

Η ομοκυστεΐνη δεν προσλαμβάνεται έτοιμη από κάποια τροφή,παρασκευάζεται στον οργανισμό από τη μεθειονίνη, ένα άλλο αμινοξύ που βρίσκεται σε τροφές όπως κρέας,ψάρια και γαλακτοκομικά προϊόντα. Οι βιταμίνες Β6 (πυριδοξίνη), Β12 και φολικό οξύ είναι απαραίτητες για να συμβεί αυτή η αντίδραση.

Τα τρόφιμα που περιέχουν μεθειονίνη μετατρέπονται σε ομοκυστεΐνη στην κυκλοφορία του αίματος. Η ομοκυστεΐνη μετατρέπεται στο σώμα σε κυστεΐνη, με τη βιταμίνη Β6 για να διευκολύνει αυτήν την αντίδραση. Η ομοκυστεΐνη μπορεί επίσης να μετατραπεί και πάλι σε μεθειονίνη χρησιμοποιώντας ένζυμα που σχετίζονται με τη βιταμίνη Β12.

Εάν η ομοκυστεΐνη δεν μετατραπεί σε κυστεΐνη ή δεν επανέλθει στη μορφή μεθειονίνης, τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης στο σώμα αυξάνονται.Εάν η ομοκυστεΐνη δεν μετατραπεί σε κυστεΐνη ή δεν επανέλθει στη μορφή μεθειονίνης, τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης στο σώμα αυξάνονται.

Τα αυξημένα επίπεδα ομοκυστεΐνης έχουν συσχετιστεί με παθήσεις όπως:

• αθηροσκλήρωση, καρδιακό επεισόδιο, εγκεφαλικό

• αθηροσκλήρωση, καρδιακό επεισόδιο, εγκεφαλικό

• στένωση των καρωτιδικών αρτηριών

• θρόμβωση, πνευμονική εμβολή

• Alzheimer

* Η εξέταση της ομοκυστεΐνης γίνεται με απλή αιμοληψία χωρίς καμιά προετοιμασία .

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


Μικροβιολογικό
Αιματολογικό
Βιοχημικό
Ορμονολογικό
Ανοσοβιολογικό
Αλλεργιολογικό
Ανίχνευση τοξικών ουσιών
Καρκινικοί δείκτες
Προγεννητικός έλεγχος
Holter καρδιακού ρυθμού
Test κοπώσεως
Holter αρτηριακής πιέσεως
Έγχρωμα Triplex καρδιάς
Ηλεκροκαρδιογράφημα
Αγγειολογικά Triplex
Υπέρηχοι οργάνων, σώματος
Ακτινολογικό
Ψηφιακή μαστογραφία
Μέτρηση οστικής πυκνότητας
Κατ' οίκον αιμοληψία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή 07:00 έως 21:00
Σάββατο 08:00 έως 12:00

Το προσωπικό και η διοίκηση του Δείκτη Υγείας είναι στη διάθεσή σας για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας ή διευκρίνησης χρειαστείτε σχετικά με ιατρικά θέματα, ιατρικά τμήματα που διαθέτουμε και εξετάσεις που εκτελούνται σε αυτά, υπάρχουσες συμβάσεις με ασφαλιστικά ταμεία,
κλείσιμο ραντεβού και ωράριο λειτουργίας.


ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ


Έχει πλέον αναγνωριστεί διεθνώς ότι η διαπίστωση οποιουδήποτε προβλήματος υγείας στα πρώιμα στάδιά του, καθιστά πολύ πιθανότερη την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Ο τομέας της προληπτικής ιατρικής κερδίζει συνεχώς έδαφος επειδή όχι μόνο αποτελεί ασπίδα για την υγεία μας, αλλά και γιατί γίνεται σε σύντομο χρόνο και ανώδυνα.
Στον τομέα αυτό ο Δείκτης Υγείας σας βοηθά έχοντας καταρτίσει τη δική του πρόταση για ένα πλήρη προληπτικό έλεγχο.

Designed and Developed by Web Rely

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.