Ο καρκίνος του μαστού σήμερα
Ο καρκίνος του μαστού  σήμερα

Ο καρκίνος του μαστού σήμερα

Ο καρκίνος του μαστού δεν είναι αυτό που ήταν πριν από 20 χρόνια.Τα ποσοστά επιβίωσης ανεβαίνουν,χάρη στην ευαισθητοποίηση,την έγκαιρη ανίχνευση και την πρόοδο την πρόοδο της θεραπείας.


Συμπτώματα του καρκίνου του μαστού

Ο καρκίνος του μαστού συχνά δεν έχει συμπτώματα, αλλά μπορεί να παρατηρήσετε κάτι ασυνήθιστο στην αυτοεξέταση-ψηλάφηση όπως :

• Ένα ανώδυνο εξόγκωμα στο στήθος
• Αλλαγές στο μέγεθος ή το σχήμα του μαστού
• Οίδημα στη μασχάλη
• Κάποια αλλαγή στη θηλή


Σημάδια φλεγμονώδους καρκίνου του μαστού

Αυτός ο σπάνιος, ταχέως αναπτυσσόμενος τύπος σπάνια προκαλεί ένα ξεχωριστό κομμάτι.Το δέρμα του μαστού μπορεί να γίνει παχύ, κόκκινο και να φαίνεται χωρισμένο, σαν φλούδα πορτοκαλιού.Την περιοχή μπορεί επίσης να την αισθάνεστε ζεστή ή τρυφερή και να έχει μικρά εξογκώματα που μοιάζουν με εξάνθηματα.


Τρόποι πρόληψης

Μαστογραφία - Υπερηχογράφημα μαστών - Αυτοεξέταση


Τι κάνετε εάν εντοπίσετε κάποια ανωμάλια;

Πρώτον, μην πανικοβληθείτε.Το ογδόντα τοις εκατό των θρόμβων του μαστού δεν είναι καρκινικά.Συχνά αποδεικνύονται αβλαβείς κύστεις ή αλλαγές ιστού που σχετίζονται με τον εμμηνορροϊκό σας κύκλο.Παρ'όλα αυτά ενημερώστε το γιατρό σας αμέσως αν βρείτε κάτι ασυνήθιστο στο στήθος σας.Αν είναι καρκίνος, όσο νωρίτερα βρίσκεται, τόσο το καλύτερο.


Καρκίνος του μαστού: Γιατί εγώ;

Ο πιο προφανής παράγοντας κινδύνου για τον καρκίνο του μαστού είναι η γυναίκα.Οι άνδρες παρουσιάζουν επίσης την ασθένεια, αλλά είναι περίπου 100 φορές πιο συχνά στις γυναίκες.Άλλοι παράγοντες που το καθιστούν πιο πιθανό περιλαμβάνουν την ηλικία άνω των 55 ετών ή την ύπαρξη στενού συγγενή που είχε την ασθένεια.


Γονίδια του καρκίνου του μαστού

Ορισμένες γυναίκες έχουν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού επειδή παρουσίασαν αλλαγές ή μεταλλάξεις σε ορισμένα γονίδια κατά τη γέννηση.Τα γονίδια που συμβάλλουν συχνότερα στον καρκίνο του μαστού είναι γνωστά ως BRCA1 και BRCA2.Οι γυναίκες με μεταλλάξεις σε αυτά τα γονίδια έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο του μαστού σε κάποιο σημείο της ζωής τους.Υπάρχουν όμως και άλλα γονίδια που συνδέονται με τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού.


Μείωση των κινδύνων για καρκίνο του μαστού

• Οι γυναίκες που θηλάζουν τα παιδιά τους για το κανονικό χρονικό διάστημα (6 μήνες αποκλειστικά και έως και 2 χρόνια ή μερικώς) μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού κατά 25%.

• Μπορείτε επίσης να μειώσετε τον κίνδυνο διατηρώντας ένα χαμηλό BMI και κάνοντας άσκηση.
• Θα πρέπει επίσης να μειώσετε την ποσότητα αλκοόλ που πίνετε.

• Τα χάπια ελέγχου γεννήσεων και ορισμένες μορφές ορμονοθεραπείας μετά την εμμηνόπαυση μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες.Ωστόσο, ο κίνδυνος φαίνεται να επανέρχεται στο φυσιολογικό μετά την διακοπή αυτών των φαρμάκων.

• Η καλή ποιότητα ζωής μπορεί επίσης να βοηθήσει.Ερευνες λένε ότι η σωματική δραστηριότητα μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες επιστροφής του καρκίνου όπως επίσης και η καλή ψυχολόγια.

depΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


Μικροβιολογικό
Αιματολογικό
Βιοχημικό
Ορμονολογικό
Ανοσοβιολογικό
Αλλεργιολογικό
Ανίχνευση τοξικών ουσιών
Καρκινικοί δείκτες
Προγεννητικός έλεγχος
Holter καρδιακού ρυθμού
Test κοπώσεως
Holter αρτηριακής πιέσεως
Έγχρωμα Triplex καρδιάς
Ηλεκροκαρδιογράφημα
Αγγειολογικά Triplex
Υπέρηχοι οργάνων, σώματος
Ακτινολογικό
Ψηφιακή μαστογραφία
Μέτρηση οστικής πυκνότητας
Κατ' οίκον αιμοληψία


.

check up frontΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ


Έχει πλέον αναγνωριστεί διεθνώς ότι η διαπίστωση οποιουδήποτε προβλήματος υγείας στα πρώιμα στάδιά του, καθιστά πολύ πιθανότερη την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Ο τομέας της προληπτικής ιατρικής κερδίζει συνεχώς έδαφος επειδή όχι μόνο αποτελεί ασπίδα για την υγεία μας, αλλά και γιατί γίνεται σε σύντομο χρόνο και ανώδυνα.
Στον τομέα αυτό ο Δείκτης Υγείας σας βοηθά έχοντας καταρτίσει τη δική του πρόταση για ένα πλήρη προληπτικό έλεγχο.

"

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.